Cutit Fallkniven NL3 Njord

Cutit Fallkniven NL3 Njord
Cutit Fallkniven NL3 Njord Cutit Fallkniven NL3 Njord

2 625,50 RON Cere detalii

Stoc:
disponibil la comanda
Cod Produs SKU
NL3L
Lungime totala
268 mm
Grosime
6 mm
Lungime lama
150 mm
Categorie
Cutite outdoor
Producator
Fallkniven
Descriere Scurta

Lungime totala: 268mm
Lungime lama: 150mm
Grosime lama: 6mm
Greutate: 266gr
Duritate: 59HRC
Otel: VG10
Teaca: piele

Greutate
260 gr.
Model
67542439
Latime
42 mm
Descriere

 Este greu de gasit un cutit de uz general mai atragator - puterea sa provine desigur de la otelul VG 10.

Nu s-a facut economie la nimic atunci cand acest cutit a fost conceput si realizat. Acest cutit este o placere sa-l privesti si o incantare sa-l folosesti.

Lama este realizata din otel VG10 laminat -marginile realizate din faimosul VG10 si lateralele din otelul inoxidabil 420J2. Aceasta combinatie este fara indoiala cea mai buna, deoarece imbina toate calitatile posibile si dorite - rezilienta, rezistenta la torsiune, durabilitatea taisului-intr-o singura lama. O lama de 7 mm grosime ar fi fost deja destul de rezistenta pentru majoritatea sarcinilor-cu tehnologia laminarii rezistenta la torsiune creste cu aproximativ 20% comparativ cu o lama din otel VG 10 obisnuit. Aceasta asigura o calitate pe care nici un alt fabricant din lume nu o poate oferi.

Manerul este realizat din rondele din piele de bou atent selectionata, material din pacate adesea trecut cu vederea de catre fabricantii de cutite dar care da o priza sigura si robusta. Imbatraneste frumos si in timp capata o patina maronie - este insensibil la uleiuri, solventi si apa. Uscaciunea poate provoca mici fante pe maner dar acestea dispar cand cutitul incepe sa fie folosit din nou.

Se insista in continuare cu o lama convexa deoarece este suprema combinatie intre o capacitate de taiere mare si rezistenta a taisului. Oricine are minime cunostinte despre cutite stie ca un astfel de tais nu se poate realiza decat manual si ca acesta este motivul pentru care 99,99% din cutite nu au acest tip de tais. Cutitele sunt in general produse in masa pe masini comandate de calculator. Masinile sunt incarcate cu stive de lame pentru ca productia sa se deruleze 24 ore/zi iar rezultatul este de cele mai multe ori bunicel-cutite bune la preturi accesibile. Totusi, daca doriti maximum la capitolele rezistenta, rezistenta la coroziune, design , durabilitatea taisului, inca nu s-a creat masina care sa se apropie macar de ceea ce poate face un meserias talentat si experimentat.

Teaca este realizata din piele maro de cea mai buna calitate.

Compozitia chimica a otelului VG 10

Carbon 1 %

Crom 15,00%

Siliciu 0,6%

Molibden 1,05%

Mangan 0,50%

Fosfor 0,03%

Cobalt 1.40%

Vanadiu 0,20%

Lungime totala: 268mm
Lungime lama: 150mm
Latime lama: 6mm
Greutate: 266gr
Duritate: 59HRC
Otel: VG10
Teaca: piele