Cold Steel - Baston Irish Blackthorn Walking Stick

Cold Steel - Baston Irish Blackthorn Walking Stick

285,80 RON Cere detalii

Stoc:
disponibil la comanda
Cod Produs SKU
91PBS
Culoare
negru
Material
polipropilena
Categorie
Autoaparare
Producator
Cold Steel
Lungime
94cm
Descriere Scurta

Cold Steel - Baston Irish Blackthorn Walking Stick

Bastoanele de porumbar originale masurau intre 60 si 120cm in lungime si reprezentau arma nationala a Irlandei rurale. Erau atat de terifice in mainile expertilor incat, dupa ocuparea finala a Irlandei, englezii le-au interzis prin lege.
Acum Cold Steel au 
produs un baston Blackthorn nou care are toate avantajele porumbarului autentic, dar niciuna din slabiciunile sale. Constructia din polipropilena il face practic indestructibil si imun degradarii.

Diametru
2.5-3.5cm
Greutate
800g
Descriere

Cold Steel - Baston Irish Blackthorn Walking Stick

Porumbarul poate fi gasit atat in Irlanda cat si in insulele britanice. Este pretuit de secole ca fiind un material exceptional pentru constructia bastoanelor de inalta calitate. Bastoanele de porumbar originale masurau intre 60 si 120cm in lungime si reprezentau arma nationala a Irlandei rurale. Erau atat de terifice in mainile expertilor incat, dupa ocuparea finala a Irlandei, englezii le-au interzis prin lege. Pentru a ocoli aceste legi, irlandezii si-au deghizat armele in bastoane lungi de 1m. Englezii nu au vrut sa para nerezonabili printr-o noua interzicere a acestor unelte aparent inofensive, asa ca irlandezii au continuat sa-si deghizeze betele de porumbar in bastoane de mers.

Cold Steel au facut efortul de a obtine si vinde bastoane Blackthorn (de porumbar) autentice acum 15 ani, insa rezultatul a fost dezamagitor, dar asta nu pentru ca bastoanele nu se vindeau bine. Ci pentru ca porumbarul era greu de obtinut si, din moment ce este crescut si nu fabricat, calitatea sa nu este consistenta.

Recentele experimente ale companiei cu produsele din polipropilena injectata au dat rezultate excelente, asa a fost luata decizia de a produce un baston Blackthorn nou care are toate avantajele porumbarului autentic, dar niciuna din slabiciunile sale.

Forma si dimensiunile bastonului Cold Steel Irish Blackthorn Walking Stick sunt inspirate de la un baston autentic de porumbar din colectia personala a presedintelui companiei, Lynn C. Thompson. A fost copiat cu atentie si apoi modificat cu maiestrie pana la punctul in care depaseste originalul din toate punctele de vedere. 

Constructia prin matritare din polipropilena este o garantie ferma ca bastonul dumneavoastra nu va crapa, nu se va sparge, nu se va ciobi, nu se va rupe si nu va putrezi niciodata. Mai mult, il puteti curata fara nicio grija cu apa si sapun.

Specificatii:
- material: polipropilena
- lungime: 94cm
- diametru: 2.5 (baza) - 3.5cm (gat)
- greutate: 800g